Grupa DROSED, z obrotami na poziomie około 800 milionów złotych, jest jednym z głównych uczestników rynku produktów drobiowych w Polsce. Zatrudniamy 1600 pracowników i produkujemy ponad 80 000 ton produktów gotowych rocznie. 

Od 2000 roku DROSED należy do Grupy LDC, francuskiego producenta drobiu świeżego i jednego z europejskich liderów tej branży, z obrotami na poziomie 2,8 miliarda Euro.

W skład Grupy DROSED wchodzą następujące Spółki:

  • DROSED S.A. (Siedlce) – Specjalizuje się w produkcji konserw drobiowych i drobiu świeżego.
  • Roldrob S.A. (Tomaszów Mazowiecki) – W Tomaszowie produkujemy drób, wędzonki, produkty pieczone, mięsa mielone oraz parówki. Wyjątkowym produktem jest nagrodzona gęś owsiana eksportowana w większości do Niemiec.
  • Sedar S.A. (Międzyrzec Podlaski) – Profil działalności Zakładu obejmuje produkcję drobiu świeżego, wędlin, wyrobów garmażeryjnych i hamburgerów. Specyficznymi produktami w ofercie są kaczki, gęsi i Kurczak Zagrodowy (unikalny produkt w skali kraju).
  • DROSED Surowiec Sp z o.o. (Warszawa) – Główna działalność firmy obejmuje produkcję pasz, wylęg piskląt, hodowlę i kontrolę żywca.

Działalność Grupy DROSED w Polsce obejmuje 4 obszary:

  • Surowiec (kontrakty z hodowcami, pasze, pisklęta)
  • Produkcję drobiu i elementów z drobiu (kurczak, gęś, kaczka, perliczka, kura)
  • Wędliny drobiowe
  • Konserwy drobiowe (główna marka Podlaski)

Na sumę naszych obrotów składa się sprzedaż:

  • w kanale dystrybucji tradycyjnej (B2B, HoReCa, hurt, sklepy detaliczne) m.in. Makro, Selgros.
  • w kanale nowoczesnym (hipermarkety, supermarkety i sieci dyskontowe) m.in. Auchan, Carrefour, Real, Biedronka, Netto, Piotr i Paweł, Alma i inne.
  • na eksport produktów do krajów Europy Zachodniej m.in.Wielka Brytania, Niemcy, Francja.

Grupa DROSED dokłada wszelkich starań, by oferować swoim Klientom i Konsumentom produkty najwyższej jakości. Dzięki umiejętnemu łączeniu dobrych, polskich tradycji z nowoczesnymi metodami produkcji zdobyliśmy zaufanie w kraju i za granicą.

 

 

Przejdź do stronyPrzejdź do stronyPrzejdź do stronyPrzejdź do strony

Historia firmy

Pasztet z gęsi zapiekany aranż 2004

2011

Odbudowany potencjał firmy

Odbudowa potencjału produkcyjnego Grupy w wędlinach i ostateczne zamknięcie tymczasowych lokalizacji zewnętrznych.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

2010

Rozbudowa Drosed-u

Zakup gruntu pod fabryką i rozbudowa Zakładu w Siedlcach oraz wykup całości akcji Sedar.

2009

2009

Otwarcie nowoczesnego wydziału parówek

Rozbudowa Zakładu Przetwórstwa w Tomaszowie i uruchomienie nowoczesnego wydziału parówek w Roldrobie.

Po¿ar w zak³adach drobiarskich

2008

Pożar w Toruniu

Spłonął doszczętnie Zakład Produkcyjny Drosed w Toruniu co o 30% obniżyło produkcję drobiu w Grupie oraz zmusiło Firmę do przeniesienia części produkcji wędlin do zewnętrznych zakładów „Pozmeat” w Poznaniu oraz „MAT” w Świeciu.

certyfikaty

2005

Certyfikaty

Otrzymanie międzynarodowych certyfikatów BRC i IFS.

modernizacja

2004

Modernizacja zakładów

Gruntowna modernizacja Zakładu Siedlce oraz przeniesienie produkcji wędlin do Torunia.

logo-LDC

2000

Pozyskanie inwestora

Pozyskanie inwestora strategicznego, którym została francuska Grupa Kapitałowa LDC - jeden z największych producentów drobiu w Europie.

historia_placeholder

1999

Drosed największą Grupą!

Uzyskanie pozycji największej drobiarskiej Grupy Kapitałowej w Polsce.

SONY DSC

1998

Roldrob wchodzi do Grupy Drosed

Zakup pakietu ponad 3/4 udziałów w Tomaszowskich Zakładach Drobiarskich ROLDROB Sp. z o.o.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

1996

Start produkcji w Toruniu

Uruchomienie produkcji w Pomorskich Zakładach Drobiarskich.

1995

1995

Nowe Zakłady

Zakup Pomorskich Zakładów Drobiarskich w Toruniu.

iStock_000006227392Medium

1994

Drosed na Giełdzie

Upublicznienie Spółki, pierwsze notowanie DROSED S.A. na Warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych.

Logo Drosed

1991

Powstanie Drosed S.A.

Prywatyzacja Siedleckich Zakładów Drobiarskich: powstanie DROSED S.A.

logo_sedar

1989

Nowa Spółka

Założenie Spółki Sedar S.A.

kurczaki

1970

Nowi dostawcy

Dostawcami drobiu zostają duże fermy drobiu, odchowujące 50-60 tys. sztuk kurcząt brojler rocznie.

1957

1957

Początek

Powstanie Siedleckich Zakładów Drobiarskich.